Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O nespokojenosti žen a cestě ke spokojenosti

Obecně velmi mnoho lidí si myslí, že prázdnotu v sobě mohou zaplácnout partnerem, ale je to asi častější jev u nás žen, i když zřídkavé to není ani u mužů, že od svých protějšků očekávají, že je udělají spokojenými a šťastnými.

Nemám televizi a ani rádio moc neposlouchám. Nicméně včera, když jsem jela z práce, napadlo mě, jestli by se mi třeba na některé stanici zrovna netrefili do noty nějakou písničkou. Namísto toho jsem si náhodně vyslechla vtípek o ženách, který mě docela pobavil a inspiroval k napsání článku. Vtip zněl zhruba takto:

"Bůh dal ženě, obočí. Žena je ale nespokojená, vytrhá si ho a namaluje si jiné.

Bůh dal ženě řasy. Žena je ale nespokojená, nalepí si hustší a delší řasy.

Bůh dal ženě nehty. Žena je ale nespokojená a musí mít gelové nehty.

Bůh dal ženě rty. Žena je ale nespokojená a nechá si udělat plnější a větší rty.

Bůh dal ženě ňadra. Žena je ale nespokojená, chce ňadra buď menší a nebo větší. 

Když ženy nedokáže udělat spokojenými ani sám Bůh, jak to potom mohou dokázat obyčejní muži?"

;-) :-)

No, ruku na srdce, ženy, něco pravdy na tom je, neboť muži, ti si zpravidla umějí najít zdroj své spokojenosti. Je v podstatě jedno, jakými způsoby svůj život naplňují či sportem aktivně nebo pasivně, posezením v hospůdce, rybařením, kutilstvím, .... Každý jsme jiného ražení a každého nás naplňuje štěstím něco jiného. Muži zpravidla nemívají problém najít si to své. To my ženy často míváme pocit, že ty jejich záležitosti jsou nám překážkou v tom, abychom my byly středobodem jejich vesmíru a pak děláme možné i nemožné, aby se jejich svět točil kolem nás. Ono to třeba chvíli může být roztomilé a zábavné, ale po čase to začne otravovat. Potom dost záleží na tom, jak moc nás ten náš muž miluje a kolik má trpělivosti.

Zčásti nás tudy asi nasměroval život našich rodičů, jak to měli oni a co my jsme si z toho vzaly, zčásti je to tak nějak dlouhodobě zažité, protože my už jako malé holčičky sníme o tom princi, co nás vysvobodí ze spárů hladové saně, a potom spolu budeme spokojeně žít až do smrti, zčásti to může být také tím, že my ženy jsme přirozeně nastavené na to naslouchat a být k dispozici druhým více než samy sobě, a tak se nám stává, že se v sobě ztratíme nebo že zapomeneme, co jsme kdysi dělávaly rády. To muži zpravidla nezapomenou jít na pivo s kamarády a nebo na hokej či fotbal nebo si jít zahrát šipky. Pro spokojenost je třeba něco udělat. ;-)

Každý bychom si ale ten svůj zdroj spokojenosti měli najít sami v sobě, neboť teprve, když dokážeme být spokojení sami o sobě, můžeme se o svoji spokojenost podělit s partnerem. Vztah má smysl tehdy, pokud máme ze sebe co dát. Pokud ale nejsme šťastní a hledáme zdroj své spokojenosti v partnerovi, pak si primárně od něj chceme brát. Očekáváme od něj, že nám bude schopný dát to, co si nejsme schopní dát sami, a to je ten kámen úrazu. Začneme na něj tlačit. 

Jsme-li ale prázdní a nezralí, tak vlastně bohužel nevíme, co by nás šťastnými udělalo, a proto ať se partner snaží sebe víc, stejně to nebývá dost, protože se zpravidla ukáže, že to není úplně to ono. Proto se často říká, že ženy nevědí, co chtějí, a nedají pokoj, dokud to nedostanou. Ano, jen zralý člověk totiž skutečně ví, co ho udělá šťastným. Ti druzí si jen myslí, že to ví, a tak se pořád za něčím ženou nebo se něčeho domáhají. Když pak toho něčeho dosáhnou, tak většinou zjistí, že to nebylo ono, protože pocit spokojenosti byl jen krátkodobý a nebo se vůbec nedostavil, a tak chtějí zase něco jiného, a tak to jde pořád dokola.

Když člověk ví, co je skutečně to jeho, co ho dělá šťastným, tak si také většinou uvědomuje i to, že je si toho sám strůjcem, odpovídá si za to. A být ve vztahu s člověkem, který si je vědomý toho, že on si sám za svoji spokojenost odpovídá, je čistá radost, neboť takový člověk je s vámi, protože s vámi chce být, není s vámi proto, že od vás něco chce, že si vás otypoval na člověka, do kterého vkládá naději, že by mohl přehlušit tu prázdnotu, co v sobě má a udělat ho spokojeným.

Lidé, kteří jsou si vědomí své vlastní odpovědnosti, neviní druhé z toho, že se pro ně obětovali nebo že jim zkazili život. Vědí, že k čemukoliv se rozhodli, byla to vždy jejich volba. Uvědomují si, že v každém okamžiku svého života jsou stále na cestě a čímkoliv si prošli, kamkoliv je to dovedlo, mělo to vždy svůj důležitý smysl. I soužití s "nesprávným" člověkem je zpravidla nezbytné, aby člověk pochopil věci, které by mu třeba jinak nedošly. Odpovědní lidé si nestěžují, nevyjmenovávají důvody, proč je něco těžké nebo proč něco nejde, prostě si stanoví záměr a za ním si jdou s trpělivostí, pokorou, vírou a vědomím, že cesta je cílem, a proto ani nikdy není proč tlačit a kam spěchat. Vše je tak, jak má být a všechno má svůj čas.

Autor: Iva Votočková | středa 29.11.2023 22:26 | karma článku: 12,92 | přečteno: 267x
  • Další články autora

Iva Votočková

Za čas a prostor

Žijeme v klamu, ve kterém nás udržuje naše mysl. Ve skutečnosti je tady na světě klid a jednota stejně jako uvnitř v nás, když se dokážeme dostat za myšlenky a za city. Jednota je naším domovem. Tam všichni směřujeme.

20.4.2024 v 6:00 | Karma: 9,86 | Přečteno: 271x | Diskuse| Společnost

Iva Votočková

Spoutaní přesvědčeními o světě a o sobě samých

Uvěřili jsme, že svět je nějaký a my jsme nějací, a tím jsme si vykolíkovali prostor, ve kterém se můžeme pohybovat. Dál ani ťuk. Nepustí nás to. Nikdo nás nemusí zavírat do ohrady, všichni jsme si své vězení vystavěli sami.

11.4.2024 v 17:00 | Karma: 9,81 | Přečteno: 260x | Diskuse| Osobní

Iva Votočková

Zatoužila jsem po jarním sestřihu a nebe mi seslalo traktor

Když požádáme o pomoc Vesmír, udělá skutečně vše, co je v jeho silách, aby se to povedlo. Pošle i těžkou techniku, když sezná, že je toho zapotřebí. ;-)

16.3.2024 v 9:38 | Karma: 16,62 | Přečteno: 395x | Diskuse| Společnost

Iva Votočková

Být šťastným popelářem! Co víc si přát? ;-)

Nejde o to mít hodně, ale o to dokázat zahrát skvělou hru s kartami, které jsme dostali. A šťastný popelář ve finále může prožít mnohem spokojenější život než frustrovaný manažer.

14.3.2024 v 17:00 | Karma: 13,78 | Přečteno: 277x | Diskuse| Společnost

Iva Votočková

Proč se stylizujeme do oběti? Co nám to přináší?

Nikdy se nic neděje jen tak. A ani my lidé nikdy nic neděláme jen tak. Ke všemu máme nějaký důvod, ač je mnohdy skrytý tak dobře, že na něj ani sami nedohlédneme.

7.3.2024 v 17:00 | Karma: 10,84 | Přečteno: 311x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Kvůli letním teplotám a silnému větru hrozí požáry. Ochladí se koncem týdne

29. dubna 2024  6:33,  aktualizováno  11:35

Přímý přenos V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Klaus promluví o dvacátém výročí vstupu do EU. Vydá se opět i na Blaník

29. dubna 2024  11:35

Exprezident Václav Klaus vystoupí při příležitosti dvacátého výročí vstupu České republiky do...

Ukrajinci zavraždění v bavorském nákupním centru byli vojáci na léčení

29. dubna 2024  11:33

Dva Ukrajinci, kteří zemřeli v sobotu po útoku nožem v nákupním centru v Bavorsku, byli členy...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  11:28

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

  • Počet článků 113
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 639x
JednoDuše jsem.